Ajankohtaista Kiteen kaupungissa

angle-left Penkkariajot järjestettiin perinteisin menoin Kiteellä

Penkkariajot järjestettiin perinteisin menoin Kiteellä

Abien perinteiset penkkariajot järjestettiin Kiteellä torstaina 8.helmikuuta. Kylmä sää ei vaikuttanut abien riemuun ja irroitteluun. Perjantaina luvassa on toisen vuoden opiskelijoiden Wanhojen päivä.

Tämän vuoden penkkariajoissa nähtiin tuttuun tyyliin kaksi rekka-autoa.  Reitin varrelle oli kerääntynyt runsaasti porukkaa, ja useat odottivat rekan kyydistä heiteltyjä karkkeja. Auton kyydissä tunnelma oli pakkasesta huolimatta kohdallaan, ja tätä päivää monet abit ovat selvästi odottaneet. 

Penkkariajot ovat olleen abeille perinteisesti viimeinen tilaisuus irrotella ennen siirtymistä lukulomalle ylioppilaskirjoituksia varten. Ylioppilaskirjoitukset alkavat tiistaina 12.maaliskuuta äidinkielen ja kirjallisuuden kokeella, ja useimmilla ne päättyvät maaliskuun lopussa.

Huomenna perjantaina toisen vuoden opiskelijat viettävät Wanhojen päivää. Wanhojen tanssien esitykset järjestetään Urheilutalo-Uimahalli VesPelissä (Urheilutie 7). Esityksiä on luvassa pitkin päivää, ja yleisöesitys Wanhojen tansseista järjestetään klo 18.00.

Kuvassa penkkariajoja eli kaksi rekkaa ja yleisöä Kiteen keskustassa. Kuva otettu talvella, joten myös lunta näkyy.

Otsikko Kotitalon kertomaa

KOTITALON KERTOMAA

YHTEYSTIEDOT

Marjut Kettunen

asumisneuvoja
 040 105 1212
marjut.kettunen@kitee.fi
Kiteentie 25, 82500 Kitee