Ajankohtaista Kiteen kaupungissa

angle-left Kiteen kaupungille rahoitusta vieraslajien torjuntaan

Kiteen kaupungille rahoitusta vieraslajien torjuntaan

Kiteen kaupunki haki ja sai rahoitusta vieraslajien torjuntaan. Kaupunki torjuu vieraslajeja maa- ja metsätalousministeriön rahoittaman hankkeen avulla vuosien 2021-2023 aikana.

Hankkeen aikana järjestetään talkoita ainakin Rantapuistossa: tervetuloa mukaan torjumaan vieraslajien leviämistä! Kevään edetessä vieraslajien torjunnasta ja tulevista talkoista tiedotetaan lisää.

Hankkeen yhteistyökumppaneina toimivat muun muassa Kiteen nuorkauppakamari ry ja Kiteen maa- ja kotitalousnaiset yhdessä Kiteen maatalousseuran kanssa. Vieraslajijätteen hävittämisessä yhteistyökumppanina toimii Kiteellä Sopensuon kaatopaikan toiminnasta vastaava Lassila & Tikanoja Oy.

Vieraslajien torjuntatalkoiden järjestämiseen ja itse torjuntatyöhön pääsevät mukaan muutkin yhdistykset ja toimijat. Kiinnostaako yhteistyö? Lisätietoja hankkeesta saa vastaavalta ympäristöavustaja Marjo Tikalta (marjo.tikka@kitee.fi tai p. 040 105 1216).

Haitallisten vieraslajien osalta näkyvin muutos Kiteen ja Kesälahden katukuvassa tulee olemaan kurtturuusujen poisto viherkaistoilta. Tiesithän, että kurtturuusun ja sen valkokukkaisen version kasvatus on kiellettyä 1.6.2022 alkaen!

Lisätietoa hankerahoituksesta.

Yksi kurtturuusun vaaleanpunainen kukka vihreiden lehtiensä ympäröimänä.

Otsikko Kotitalon kertomaa

KOTITALON KERTOMAA

YHTEYSTIEDOT

Asuntotoimisto avoinna:

maanantai klo 8 - 15
keskiviikko klo 8 - 15
perjantai klo 8 - 12

Asuntosihteerin puhelinajat:
Toimiston avoinna ollessa sekä tiistaisin ja torstaisin klo 9 - 10

Marjut Kettunen

asumisneuvoja
 040 105 1212
marjut.kettunen@kitee.fi
Kiteentie 25, 82500 Kitee