Ajankohtaista sivun pääkuva

Ajankohtaista Kiteen kaupungissa

angle-left Anna sydämestäsi - Nimikkopenkkikampanja

Anna sydämestäsi - Nimikkopenkkikampanja

Haaste yrityksille, erilaisille yhteisöille ja kuntalaisille! Sponsoroi Nimikkopenkkejä reitistöille tai katuosuuksille Kiteellä.

Pohjoiskarjalaisten erityisesti ikäihmisten, liikuntarajoitteisten jaa lapsiperheiden liikkumista halutaan edistää Anna sydämestäsi - Nimikkopenkkikampanjalla, jossa haastetaan yrityksiä, erilaisia yhteisöjä ja kuntalaisia sponsoroimaan Nimikkopenkkejä mukana olevien kuntien osoittamille reitistöille tai katuosuuksille.   

Anna sydämestäsi - Nimikkopenkkikampanjassa lisätään penkkejä kuntalaisten, erityisesti eläkeläisten, liikkumiseen apuvälineitä käyttävien ja lapsiperheiden käyttämille tieosuuksille, ulkoilureiteille tai päivittäisten palvelujen läheisyyteen. Tempauksella halutaan vaikuttaa ihmisten tapaan liikkua arjessa, lisätä kävely- tai pyöräilyreiteille levähdyspaikkoja ja mahdollistaa ihmisten välisiä kohtaamisia.                   – Ajatus on, että mahdollisimman moni lähtisi liikkumaan enemmän lihasvoimin ja vähentäisi autoilua päivittäisten asioiden hoitamisessa, kertoo Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskuksen terveyden edistämisen asiantuntija Tiina Vlasoff. 

Arkiliikkuminen on tärkeää kaiken ikäisille. Erityisesti ikääntyessä liikkeen merkitys korostuu, ja sen vaikutukset näkyvät toimintakyvyssä ja arjessa pärjäämisessä. Kaiken ikäisten ihmisten terveyden ja toimintakyvyn yhtenä avaimena on liikkua päivittäin monipuolisesti. - Liikkumiseen tulee sisältyä lihasvoiman ja tasapainon sekä notkeuden harjoittelua. Kevyen liikuskelun lisäksi tulee olla myös sydämen sykettä, sitä reipasta liikuntaa, jossa pulssi nousee ja pukkaa hengästyttämään, toteaa Tiina Vlasoff. 

Kansallisen FinSote-tutkimuksen (2020) mukaan yli 65-vuotiaista noin 18 % on suuria vaikeuksia 500 metrin kävelemisessä. Vastaavasti 75 vuotta täyttäneistä yli kolmanneksella on kävelemisen vaikeuksia. - Pohjois-Karjalan väestöstä yli neljännes on eläkeikäisiä, joten päivittäisen toimintakyvyn ylläpitämiseksi keskeistä on arkiliikunta, jonka yhtenä muotona voi olla reippailu sinne kauppaan tai apteekkiin, kertoo toiminnanjohtaja Kari Hyvärinen. 

Anna sydämestäsi - Nimikkopenkkikampanja alkaa 4.10.2021 valtakunnallisella Vanhusviikolla, ja penkkejä voi tilata 12.12.2021 saakka. Kampanjassa sponsoroidut penkit ovat sijoitettuna ja käytettävissä Unelmien liikuntapäivänä 10.5.2022. Kampanjan järjestää Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskuksen koordinoima maakunnallinen Hyvinvointi, ympäristö ja liikkuminen -neuvottelukunta yhteistyössä Joensuun, Kiteen, Liperin, Outokummun, Polvijärven ja Rääkkylän kanssa. 

Anna sydämestäsi -Nimikkopenkkikampanjasta lisää www.pkkansanterveys.fi 

 

Kiteen penkkien tilauslomake  https://urly.fi/2dwN

Lisätietoa:     
Kari Hyvärinen          
toiminnanjohtaja         
kari.hyvarinen@pkkansanterveys.fi    
044 322 4848            

Tiina Vlasoff
terveyden edistämisen asiantuntija
tiina.vlasoff@pkkansanterveys.fi 
050 579 0604

Kaupunkien ja kuntien yhdyshenkilöt 

Joensuu: Olga Mononen, puh. 050 359 8661 
Kitee: Tapio Niskanen, puh. 040 105 1189
Liperi: Pasi Majoinen, puh. 0400 678 799
Outokumpu: Tommi Parkkinen, puh. 044 7559 373
Polvijärvi: Sirpa Halonen, puh. 040 104 6204
Rääkkylä: Jyrki Kymäläinen, puh. 040 105 3103 

Piirroskuva, ikäihmiset nainen ja mies istuvat penkillä vierekkäin, keltainen tausta, puu taustalla

Otsikko Kotitalon kertomaa

KOTITALON KERTOMAA

YHTEYSTIEDOT

Asuntotoimisto avoinna:

maanantai klo 8 - 15
keskiviikko klo 8 - 15
perjantai klo 8 - 12

Asuntosihteerin puhelinajat:
Toimiston avoinna ollessa sekä tiistaisin ja torstaisin klo 9 - 10

Marjut Kettunen

asumisneuvoja
 040 105 1212
marjut.kettunen@kitee.fi
Kiteentie 25, 82500 Kitee